Infolinka 541 212 450

Boloňské špagety

INGREDIENCE

1 balení bezlepkových špaget (Spaghetti 250 g) od Schär 1 sklenice (680 g) rajčatového protlaku (BIO MANFUSO) 250 g mletého hovězí (vepřového masa) 50 ml červeného vína na podlití (suché, ne dezertní) 50 g libové slaniny 1 cibule 1 mrkev 1 stroužek česneku 2 lžíce oleje 2 lžíce čerstvě sekané petrželky sůl pepř



POSTUP

Do velké pánve kápneme olej a vyškvaříme si slaninu. Poté k ní přidáme oloupanou a pokrájenou mrkev, cibuli a česnek. Chvilku dusíme a pak přidáme mleté maso. Za neustálého míchání přidáme do hrnce víno a směs dusíme na mírném ohni do té doby, než se víno odpaří. Poté přidáme rajčatový protlak a dále dusíme. Masovou směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu a poté servírujeme s masovou směsí. Před podáváním můžete posypat strouhaným parrmazánem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie