Infolinka 541 212 450

Borůvkové muffiny - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

2 hrnky kanadských borůvek 1 hrnek kukuřičné mouky 3/4 hrnku Doves Farm samokypřící 3/4 hrnku cukru krupice nebo jemného třtinového 125 g rostlinného tuku Alsanu, Stelly pokojové teploty 125 ml rostlinného mléka 2 velká vejce 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky soli citronová kůra z 1 bio citronu



POSTUP

Troubu vyhřejeme na 175 stupňů.

V míse smícháme mouky, sůl, prášek do pečiva a citronovou kůru. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vejce. 1/2 hrnku z celkového množství borůvek rozmačkáme vidličkou a přidáme do vaječné směsi. Pak střídavě přidáváme mouky a mléko. Nakonec vmícháme zbytek borůvek a nandáme těsto, nejlépe naběračkou na zmrzlinu, do formiček. Pečeme cca 25 minut, dokud špejle není čistá.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie