Infolinka 541 212 450

Broskvovo-makový dort s náplní z marcipánu - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Korpus (dortová forma 24 cm): 3 vejce 80 g moučkového cukru 70 g makové mouky (Adveni) 70 g polohrubé rýžové mouky 3 lžíce horké vody 1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy necelý sáček prášku do pečiva špetka soli Náplň: meruňková marmeláda nebo džem 200 g marcipánu (Dr.Oetker, Carla, Kovandovi) Na zdobení: 1 sklenice broskvového kompotu (může být i velká plechovka) sáček dortového želé Dr.Oetker



POSTUP

Formu na dort vymažeme tukem a vysypeme bezlepkovou moukou. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Korpus: Celá vejce ušleháme se 3 lžícemi horké vody, vmícháme citronovou nebo pomerančovou šťávu, cukr a sůl. Mixérem vymícháme dohladka. Do této hmoty postupně přisypáváme mouky s práškem do pečiva a opatrně ručně promícháme. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a vložíme do trouby, kterou zmírníme na 175 stupňů a pečeme cca 30 - 35 minut. Vyzkoušejte špejlí. Necháme vychladnout na mřížce. 

Vychladlý korpus rozkrojíme a pomažeme hojně meruňkovou marmeládou nebo džemem. Rozválíme 200 g marcipánu do kruhu a položíme na namazanou stranu korpusu. Pomažeme marmeládou nebo džemem druhou část korpusu a přiklopíme namazanou částí na marcipán. Povrch dortu lehce pokapu pár lžícemi šťávy z kompotu.

 

Zdobení: Broskve pokrájíme na kousky a hojně poklademe na povrch dortu. Ze zbylé kompotové šťávy a sáčku dortové želatiny uděláme želé, necháme malinko vychladnout a nalijeme na broskve. Necháme v lednici ztuhnout.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie