Infolinka 541 212 450

Broskvový jogurtový koláč - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

50 g Schaer Mix C 50 g pohankové mouky 50 g moučkového cukru 50 g bílého tučného jogurtu 50 ml slunečnicového oleje 50 ml mléka 1 lžička vanilkového pudinkového prášku a 1 lžíce oleje (namísto 1 vejce) 2/3 lžičky bezlepkového prášku do pečiva



POSTUP

Všechny suroviny smícháme v lité těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na vymazaném a vysypaném plechu či jiné pečící nádobě.

Pakliže byste použili jiné mouky (nevidím v tom žádný problém, sama bych klidně použila rýžovou, kukuřičnou, jen doma prostě vybrakováno ;-), tak dohustěte/dořeďte dle potřeby. Konzistence těsta by měla být obdobná jako na ostatní lité buchty, bábovky aj.

Na těsto rozmístíme pravidelně, aby se nám to lépe krájelo, broskve (ale i meruňky, švestky či drobné ovoce) a vložíme do rozehřáté trouby.

Pečeme při cca 180 °C 15 minut, resp. do zezlátnutí, aneb vyndejte dřív, než já :-p.

Po upečení hnedka zatepla potřete rozehřátou marmeládou vhodné chutě. Před podáváním pocukrujte.

Dobrou chuť ;-).

Tip: Pro bezmléčnou dietu doporučuji použít sojagurt a rostlinné mléko. Dělávám si doma nejčastěji a nejraději kokosové, ale můžete jakékoliv jiné ;-). Mám vyzkoušené do obdobných receptů a v pohodě. Jen jsem neměla doma a tudíž nemohla vyzkoušet. Ale množství surovin bude velmi podobné.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie