Infolinka 541 212 450

Brownies s fazolemi - bez mléka

INGREDIENCE

150 g červených fazolí (gramáž v suchém stavu, pokud nemáte čas, můžete použít fazole v plechovce, v tomto případě budete potřebovat 2 plechovky) 100 - 150 ml rýžového nápoje Provamel 3-4 vejce (dle velikosti) 4 lžíce celozrnné mouky 3 lžíce medu (pokud jste zvyklí více sladit, přidejte lžíci navíc) 2 lžíce hnědého cukru (opět množství upravte dle toho, jak moc máte rádi sladké) 2 lžíce kvalitního holandského kakaa 1 lžička prášku do pečiva (vinný kámen) vanilkové nebo mandlové aroma pečící papír do formy Poleva: 100 g Carobelly (karobová čokoláda) 100 ml Provamel sojového nápoje natural 1 lžíce hnědého cukru



POSTUP

Den předem si namočíme fazole. Další den je propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, téměř je rozvaříme. Nemáte-li dostatek času, použijte fazole z konzervy, které přeceďte a v sítku je řádně propláchněte pod studenou vodou.

Jakmile budete mít fazole připravené k dalšímu "zpracování", rozmixujte je se všemi tekutými surovinami. Poté přidejte ostatní suroviny a rozmixujte nebo vyšlehejte do těsta. Vzniklé těsto vlijte na plech nebo pekáček o rozměrech asi 40 x 40 cm, který jste si předem vyložili papírem na pečení.

Pečeme asi 20 - 25 minut při 180 °C. Správně upečený dezert by měl být na povrchu křehký, ale uvnitř tzv. mazlavý. Po vychladnutí se konzistence moučníku lehce upraví.

Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a smícháme ji se sojovým nápojem a lžící cukru. Vše rozpustíme na mírném ohni ve vodní lázni, dokud nebudete čokoláda hladká a tekutá. Hotovou polevu nalijeme na moučník, rozetřeme a necháme zcela zchladnout.

Kdo má rád, může ještě vše finálně posypat strouhaným kokosem nebo oříšky, ale v tomto případě se již nebude jednat o moučník bez oříšků.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

2.6x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie