Infolinka 541 212 450

Buchta ála čokoláda - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

1 a 1/2 hrnku zelené Jizerky 2 balíčky vanilkového cukru + dosypat na 1 hrnek cukru krystal 1/4 - 3/4 hrnku holandského kakaa (kdo má jak moc rád) 1 prášek do pečiva 3/4 lžičky xantanu 1/2 lžičky soli 1 a 1/3 hrnku vody 1/2 hrnku řepkového oleje 2 lžičky jablečného octa



POSTUP

Předehřejeme si troubu na 175 °C.

Smícháme všechny sypké suroviny a pořádně promícháme. Poté přidáme vlhké suroviny. Promícháme, aby těsto bylo bez hrudek a vylijeme ho na plech.

Plech/dortovou formu si buď vymažeme olejem nebo vložíme pečící papír. Já pro jistotu vymazaný plech ještě vysypala kukuřičnou polohrubou moukou.

Pečeme při 175 °C 20 - 40 minut - podle hloubky formy. Zkoušíme, zda se lepí na špejli. Pakliže nelepí, máme hotovo.

Chuť připomíná trochu hořkou čokoládu (při 3/4 hrnku kakaa). Buchta je velmi jemná, křehká, ne moc sladká (jak by se na první pohled zdálo), vlhká, vláčná. Vydrží mít perfektní chuť tři dny (víc mi ten plech nevydržel :D).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 10 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie