Infolinka 541 212 450

Čirokové zelňáčky bez lepku a mléka

INGREDIENCE

250 ml teplé vody 200 g hladké čirokové mouky (www.bezlepkova.com) 2 hrsti kysaného posekaného zelí 1 hrst drobných škvarků 50 g polohrubé čirokové mouky (www.bezlepkova.com) 50 g kukuřičného škrobu (např. Gustin) 1 vejce 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (necháme rozpustit) + sádlo na vymazání plechu 2 kávové lžičky celého kmínu 2 kávové lžičky soli 1 kávová lžička uzené nebo obyčejné papriky



POSTUP

Troubu vyhřejte na 200 °C. Velký plech vymažeme sádlem. Sádlo do zelňáků si rozehřejeme v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Posekáme zelí.

Mouky smícháme se škrobem, kořením, škvarky, zelím. Přidáme rozklepnuté vajíčko, teplou vodu a rozpuštěné sádlo. Všechno promícháme v lepivé těsto.

Rukou namočenou v teplé vodě rozprostřeme těsto po celé ploše plechu. Vrstva je vysoká cca 1 cm. Nožem vyznačíme v těstě mřížku na jednotlivé porce cca čtverce 5 x 5 cm.

Plech vložíme do trouby a necháme péct cca 30 - 40 minut do zlatohněda a křupava. Necháme na plechu vychladnout a odlamujeme jednotlivé čtverečky nebo si pomůžeme nožem. Jsou skvělé i několik dní, pokud to vydržíte...

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie