Infolinka 541 212 450

Citronová kuřecí stehýnka se sójovou smetanou

INGREDIENCE

4 kuřecí stehna šťáva z 1 citrónu na marinování 5 stroužků česneku nakrájených na kostičky provensálské koření sůl olej 1 sójová smetana Provamel + šťáva z půlky citrónu na omáčku rýže nebo těstoviny k podávání



POSTUP

Stehýnka omyjeme a naložíme do citrónové šťávy asi na 1 hodinu do lednice. Průběžně je ve štávě otáčíme, aby se celá dobře namarinovala. Šťávu vylijeme a stehna po obou stranách na povrchu osolíme a posypeme provensálským kořením a osmažíme na oleji i s česnekem. Dáme do pekáče, do kterého nalijeme trochu vody a opět okořeníme provensálským kořením a česnekem.

Pečeme asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 200 °C.

Po upečení stehna vyjmeme. Výpek nalijeme do hrnce. Smícháme sójovou smetanu s citrónovou šťávou, aby získala kyselou příchuť, a přilejeme do hrnce. Krátce povaříme.

Podáváme nejlépe s těstovinami nebo rýží.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

Kategorie