Infolinka 541 212 450

Citrónový chlebíček - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 1 vejce 50 g rýžové mouky 50 g moučkového cukru 25 g sójové smetany Provamel 20 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu 1 lžička prášku do pečiva šťáva z jednoho citrónu kůra ze dvou citrónů Poleva: 2 lžíce meruňkové marmelády 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce cukru moučky



POSTUP

Těsto: Rozpuštěný Alsan vymícháme s cukrem do pěny. Pŕidáme vejce, sójovou smetanu. Opatrně zašleháme mouku, prášek do pečiva, citrónovou šťávu a kůru. Pečeme cca 25 minut při 175 stupních. Vyzkoušíme špejlí. Ihned po vytažení potřeme polevou a necháme vychladnout. 

Poleva: Rozehřejeme marmeládu, přidáme cukr a citrónovou šťávu. Povaříme na velmi mírném plameni asi 1 minutu a ihned rozetřeme na chlebíček. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie