Infolinka 541 212 450

Citrusové dortíky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

140 g mandlové smetany Ecomil + 2 lžíce pomerančové šťávy 100 g cukru krupice 100 ml čerstvé pomerančové šťávy 100 g bezlepkové mouky (namixuji Schär mix C + jednodruhové mouky) 50 ml slunečnicového oleje 20 g náhrady vajec Free from (Albert) 2 lžičky bílého hroznového octa 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody špetka soli Krém: 200 ml mandlového mléka 50 g bílé čokolády z rýžového mléka 2 vrchovaté lžíce polohrubé rýžové mouky 1 lžíce mandlové smetany ecomil cca 130 g změklého Alsanu citronová kůra a šťáva



POSTUP

Korpus: Náhradu vajec vyšlehám se 100 % pomerančovou šťávou, zašleháme cukr, mandlovou smetanu, 1 - 2 lžíce pomerančové šťávy a hroznový ocet. Pak přišlehám mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a nakonec slunečnicový olej.

Vyšleháme, nandáme do košíčků a pečeme cca 20 -30 min. při 160 stupních.

Krém: Mandlové mléko, mouku a smetanu povaříme cca 2 minuty. Měla by vzniknout hustší kaše, kterou necháme vychladnout. Pak roztavíme cca 50 g bílé čokolády, necháme prochladnout a vymixujeme se změklým Alsanem. Dosladíme, přidáme citrónovou kůru a šťávu a nakonec spojíme s vychladlou rýžovou kaší (tu ještě před tím rozšleháme). Vymixujeme dohladka.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie