Infolinka 541 212 450

Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýní

INGREDIENCE

150 g cizrny 2 červené cibule 200 g dýně hokaido 5 rajčat 2 brambory 1 mrkev 75 g datlí bez pecek svazek čerstvého koriandru 2 stroužky česneku 1,5 lžičky zeleninového bujonu Würzl 1,5 lžičky římského kmínu 1,5 lžičky mleté papriky 1,5 lžičky kukuřičného škrobu 1,5 lžičky skořice 4 lžíce olivového oleje kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno)



POSTUP
  1. Cizrnu, kterou jste měli od minulého dne namočenou, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut.
  2.  Cibuli nakrájenou na hrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5  minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  3. Přidejte na hrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená. 
  4. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte na hrubo nasekaný koriandr.

 Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.   

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

2.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie