Infolinka 541 212 450

Čokoládové sušenky bez lepku a laktózy s pomerančovým likérem a kandovaným pomerančem

INGREDIENCE

280 g nasekané hořké čokolády 150 g bezl. mouky (Jizerka, Schar - Patisserie, Doves Farm červená) 130 g třtinového cukru 125 g rozpuštěné hořké čokolády 120 g rostlinného tuku 100 g nasekané kandované slazené pomerančové kůry 1 vejce 30 g holanského kakaa 1/2 polévkové lžíce pomerančové kůry 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr (semínka z 1 vanilkového lusku) 1 kávová lžička jedlé sody 0,5 dcl pomerančového likéru - nemusí být pečící papír



POSTUP

Troubu předehřejeme na 160 °C. Změklý tuk a cukr šleháme do pěny 8 - 10 minut. Přidáme vanilkový extrakt a vejce a opět šleháme 3 - 4 minuty. Přisypeme mouku, pomerančovou kůru, kakao, sodu a vlijeme čokoládu a likér. Nakonec lehce vmícháme nasekanou čokoládu a nasekanou slazenou pomerančovou kůru. Plech vyložíme pečícím papírem.

Polévkovou lžící nabíráme těsto a rukou tvarujeme bochánky (tak 3 cm), které zploštíme lžící namočenou do teplé vody na placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut. Po upečení plech vyndáme a sušenky necháme úplně vychladnout. Teplé jsou křehké a lámaly by se.

V plechové krabici vydrží i dva týdny. Trochu zšednou, ale to je jen kosmetická vada na kráse (kakaové máslo vystoupí z čokoládové hmoty).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie