Infolinka 541 212 450

Domácí müsli - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

80 g pohankových vloček 60 g slunečnicového oleje 50 g sójových vloček 50 g jáhlových vloček 40 g pohankové mouky hladké 25 g amarantu 25 g pohankové krupice 20 g quinoy 20 g palmového cukru 3 polévkové lžíce javorového sirupu (Grande C) 2 polévkové lžice medu 1 polévková lžíce lněného semínka 1/2 čajové lžičky soli (+ tabulka čokolády, ale ta se přidá až po upečení) anebo jednodušší verze: 180 g bezlepkových vloček (jeden druh či mix) 60 g slunečnicového oleje 50 g amarantu nebo quinoy (pokud vynecháte, dejte více vloček) 40 g pohankové mouky hladké (nebo rýžové) 25 g pohankové krupice 20 g třtinového cukru 5 polévkových lžic medu 1 polévková lžíce jakýchkoliv semínek dle chuti 1/2 čajové lžičky soli (+ po upečení lze přidat čokoláda, rozinky, sušené ovoce....)



POSTUP

Také máte rádi müsli, ale to kupované prostě není ono? Buď je tam lepek, nebo jsou tam ořechy nebo tam není čokoláda :D. Tak co si neudělat - neupéct domácí? Je to jednoduché, za chvíli hotové, bude v něm jen to, co chcete. A navíc - krásně to provoní byt a skvěle chutná :-). 

Všechny suroviny (až na čokoládu či ovoce) řádně v míse promícháme a rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 140 stupňů a pečeme 10 minut. Poté opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Ještě jednou pak promicháme a pečeme posledních 10 minut - dozlatova (celkem tedy 1/2 hodinky).

Po upečení přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, sušené ovoce....

Jíme samotné či se sójovým mlékem, jogurtem, no prostě dle chuti a možnosti. Uchováváme ve vzduchotěsné dóze. Pokud nesníte, vydrží min. 3 týdny (u nás max. týden, máme velkou spotřebu :D). Uvedené množství vystačí na 1 velký plech.

Dobrou chuť!

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 35 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie