Infolinka 541 212 450

Domácí müsli (granola) - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

bezlepkové ovesné vločky (lze i pohankové) med, agávový sirup nebo cokoliv, co sladí (dávám kombinaci medu a agávového sirupu) sušené ovoce dle chuti (brusinky, banány, jablka atd.), ideálně proslazené jablečnou šťávou nebo třtinovým cukrem rozinky kokos nebo oříšky dle chuti semínka chia, lněná dle chuti pohankové, jáhlové či amarantové pukance dle chuti čokoláda (používám hořkou, slazenou stévií) dle chuti



POSTUP

Bezlepkové ovesné vločky promícháte se sladidlem  med, agávový sirup nebo cokoliv, co sladí) a dáte do trouby vyhřáté na 150 stupňů na 30 minut (každých 10 minut promíchejte).

Vychladlé smíchejte s tím, co máte rádi - sušené ovoce, rozinky, čokoláda, pohankové, jáhlové nebo amarantové pukance, chia nebo jakákoliv jiná semínka. Dobré jsou i nasucho opražené oříšky a kokos. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie