Infolinka 541 212 450

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

INGREDIENCE

Krém: 1bal.vanilkového pudinku 125g kokosového oleje dezodorizovaného 75g tahini 400ml roslinné mléko 100g (i méně) datlového sirupu (či jiného sladidla) 30g čokolády bezmléčné (LIDL na vaření) Piškot: 170ml nálevu z cizrny (1sklenice) 1PL octa (normální ocet převařený,zchladlý) 4PL kokos.oleje dezodoriz. 120g třtin.cukru (nebo sirupu datlového,agáve...) 300g polohrubé špaldové mouky 1 lžička prášek do pečiva 1 lžička jedlé sody Poleva: 120g cukr (třtinový) 80g tuhé části z kokos.konzervy (z lednice)+pár kapek tekutiny 40g kakao 40g studené vody 6g agar agar (1 sáček) Lžička tahini krému nebo lžíce dle chuti(nebo nic:)



POSTUP

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.

Piškot: vyšlehat sníh z nálevu cizrny, do které přidáme ocet. a postupně zašleháme cukr, 2 lžíce rozpuštěného oleje (NE teplého!) a OPATRNĚ promíchat se sněhem.

Mouku smíchat s práškem do pečiva a sodou. Opatrně vmícháme do sněhu.

Směs nalijeme do formy (měla jsem menší dort.formu) vyloženou peč.papírem lehce pomazaným olejem. Pečeme 180stupňů cca 20-25min (pozor!! dle trouby!!, nepřepéct, nebo ztvrdne).

Korpus necháme odpočinout, vyndáme, až vychladne tak nařežeme (3 díly). Potřeme krémem.

Poleva: Svaříme v kastrůlku vodu s cukrem, cca 3min.vařit.odstavit.přidáme kakao a pořádně promíchat (přidávala jsem i tahini krém, zjemnil tu sladkou chuť). V jiné misce rozpustíme tuhou část kokos.mléka+trocha tekutiny, do tohoto nasypeme agar-agar, jakmile se agar rozpustí ihned lijeme do kakaové hmoty.Celé promíchat a počkat až bude mít ideální hustotu a teplotu 20-25stupňů. Nalijeme na dort. Zdobíme. Dort vložíme do lednice.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

Kategorie