Infolinka 541 212 450

Dýňovo-jablečné dortíky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

12 kusů: 150 g oloupané dužniny dýně Hokaido 1 oloupané šťavnaté jablko 2 vejce (žloutky + bílky zvlášť) 7 polévkových lžic agávového nebo kukuřičného sirupu 60 g bezlepkové mouky Schaer Mix It nebo Doves Farm samokypřící nebo Alnatura Mehl 30 ml řepkového či slunečnicového oleje 3/4 sáčku bezlepkového prášku do pečiva - např. Labeta 2 polévkové lžíce drobných čoček z kvalitní hořké čokolády nebo nasekané hořké čokolády (bez mléka) 1 polévková lžíce nastrouhané kůry z Bio citronu 1/2 kávové lžičky skořice špetka soli papírové košíčky příp. plech na muffiny



POSTUP

Troubu předehřejte na 160 °C. Plech na muffiny vyložte košíčky (pokud nemáte plech na muffiny, použijte běžný plech a dejte 3 - 4 papírové košíčky do sebe). Dýňovou dužninu a jablko nastrouhejte na jemné slzy.

V robotu vyšlehejte zvlášť bílky se špetkou soli do pevného sněhu. V druhé míse prošlehejte žloutky, sirup, citronovou kůru a skořici. Přidejte olej a opět prošlehejte, aby se všechny složky spojily. Přisypejte nastrouhanou dýni s jablkem. Vedle v misce rozmíchejte mouku s kypřícím práškem a pomalu vsypávejte a zašlehávejte do žloutkové směsi. Přidejte nasekanou čokoládu a opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Lžící plňte papírové košíčky zhruba do dvou třetin. Pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Propečenost zkuste u jednoho dortíku píchnutím špejle do středu. Musí být po vytažení suchá! Dortíky nechte vychladnout na mřížce.

Tip: Zdobit můžete ušlehanou rostlinou smetanou se ztužovačem Dr. Oetker a cukrem nebo krémem složeným ze 100 ml ušlehané 33% smetany a 250 g polotučného tvarohu či ricotty , dvou polévkových lžic moučkového cukru a ztužovače Dr. Oetker.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie