Infolinka 541 212 450

Estonský kringel v dietní úpravě

INGREDIENCE

Těsto: 600 g hladké mouky 250 ml rýžového mléka 50 g vanilkové HRAŠKY (cca 1 vrchovatá polévková lžíce) 50 g rozpuštěného rostlinného tuku 40 g čerstvého droždí 1 lžíce cukru 1 lžička soli Náplň: 100 g rozpuštěného rostlinného tuku 10 lžic cukru krupice 3 lžičky mleté skořice



POSTUP

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme suché přísady, přilijeme vychladlé rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinku vykynou.

Poté těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na obdélníkový plát, vysoký cca 1 cm. Plát potřeme rozpuštěným tukem a posypeme cukrem se skořicí. Pevně zavineme do rolády. Tuto roládu podélně prostředkem rozkrojíme a obě půlky do sebe zamotáme jako cop ze dvou pramenů (jako vršek na vánočku). Cop spojíme do věnce a opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě chvíli vykynout.

Pečeme na 180 st. cca 20 minut do zlatova.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 40 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 21 lidí)

Kategorie