Infolinka 541 212 450

Bezlepkové foccaciny s olivami, sypané sýrem

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky Schar 430 ml vody 2 větší cibule 1 sáček na kolečka nakrájených oliv s papričkou nastrouhaný eidam nebo Niva (můžete i smíchat) 10 lžic oleje (asi) 1 vrchovatá lžička soli 1 lžička cukru 1 sypké kvasnice (10 g)



POSTUP

Na oleji zesklovatíme cibuli a necháme vychladnout. Mezitím smícháme vše sypké. Pak přidáme zesklovatěnou cibuli a postupně přiléváme vodu. Nakonec vmícháme nakrájené olivy a dáme na 30 min. kynout do trouby při 40 stupních.

Vyklopíme na vál a pomoučenýma rukama uždibujeme kousky těsta, ze kterého nejprve vytvarujeme bochánek. Ten zploštíme asi na 2 cm a položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 30 min. Před dopečením (asi pět min.) posypeme strouhaným sýrem.

Po vychladnutí se dají zamrazit a po opětovném rozmražení budou stále super:-))

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 35 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie