Infolinka 541 212 450

Hovězí líčka na víně

INGREDIENCE

hovězí líčka (asi 800 g) cibule mrkev petržel sladší červené víno (asi 3 dcl) libovolný vývar sůl pepř bobkový list nové koření



POSTUP

Maso nakrájíme na kostky, osmažíme. Když se maso zatáhne, dáme stranou a ve výpeku osmažíme cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, koření. Chvíli restujeme, vrátíme maso, přidáme víno. Necháme víno vyvařit, nalijeme vývar a vaříme maso do měkka. Po uvaření maso vyndáme, rozmixujeme omáčku, případně zahustíme bezlepkovou moukou.

Jako přílohaje  nejlépší bramborová kaše, případně brambory či rýže.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie