Infolinka 541 212 450

Indiánské cupcakes bez lepku, mléka a škrobů

INGREDIENCE

Indiánková pěna: 200 g cukru krupice 100 g cukru moučka 4 - 5 bílků, tj. 100 g (podle velikosti vajíček) 1 polévková lžíce malinové marmelády špetka soli pár kapek citrónové šťávy Čokoládová poleva: hořká čokoláda ztužený tuk sádlo či máslo (v poměru 3:1)



POSTUP

Těsto: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/babovicky-z-kastanove-mouky-bez-lepku-a-mleka

Indiánková pěna: Bílky vložíme se špetkou soli a pár kapkami citrónové šťávy do skleněné mísy nad vodní lázeň (hrnec s vodou). Lázeň zahřejeme do bodu varu a ztlumíme tak, aby se voda jen převalovala (cca 80 °C) a přitom šleháme bílky pouze se solí a šťávou do sněhu.

Do sněhu zašleháme polovinu krupicového cukru (100 g) až se úplně rozpustí a marmeládu. Šleháme cca 5 minut. Misku dáme mimo lázeň, přidáme druhou polovinu krupicového cukru a ještě chvilku šleháme, až sníh trochu zchladne a bude tvořit pevné špičky. Nakonec vmícháme moučkový cukr.

Trubičkou s hladkým nástavce stříkáme na hotové vychladlé cupcakes bochánky sněhu. Necháme v chladu zaschnout (cca 3 hodiny nebo déle).

Čokoládová poleva: Čokoládu si s tukem rozpustíme ve vysokém malém kastrůlku či hrnečku. Pak obrácené cupcakes opatrně namáčíme v čokoládové polevě pěnovou špičkou dolů. Necháme v chladu chvilku zase zaschnout a dozdobíme ozdobným sypáním či čokoládovými filigrány.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie