Infolinka 541 212 450

Jablečný štůdl - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

300 g mouky White self-raising (Doves Farm) 200 g hladké kukuřičné mouky 2 středně velká jablka 150 g mouky Jizerka 120 ml sójové smetany Provamel 120 g tuku Stella 2 vejce na dochucení dle libosti: rozinky skořice vlašské ořechy moučkový či vanilkový cukr



POSTUP

Ze všech  uvedených ingrediencí (kromě jablek) vypracujeme těsto, které necháme vychladit v lednici a následně ho vyválíme na obdélník o rozměrech cca 15 * 30 cm. Do středu poklademe na jemno nakrájená jablka, rozinky, skořici, popřípadě cukr a ořechy - dle chuti. Okraje těsta stáhneme do středu a uprostřed spojíme.

Pečeme v troubě rozehřáté na cca 180 stupňů asi 30 minut.

Na závěr můžeme posypat moučkovým či vanilkovým cukrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie