Infolinka 541 212 450

Jablečný závin - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

cca 325 g Jizerky (zelený obal) + něco na podsypání 125 g rozpuštěného vlažného Alsanu nebo Stelly 125 ml rostlinné smetany 40 g cukru moučka 20 g čerstvého droždí špetka soli jablka skořicový cukr rozinky



POSTUP

Z droždí, části vlažné smetany a z poloviny cukru uděláme kvásek. V jiné míse smícháme mouku, sůl a zbytek cukru. Přidáme vzkypený kvásek. Mícháme těsto, do kterého postupně přidáváme zbytek vlažné smetany a rozpuštěný tuk. Vypracujeme těsto, které malinko posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme v teple 15 minut kynout.

Po 15 minutách rozehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme hrneček s vodou.

Na pomoučeném vále ještě jednou těsto propracujeme, přeneseme na plech vyložený papírem a malým válečkem vyválíme přímo na plechu. Nastrouháme jablka, posypeme skořicovým cukrem s rozinkama a pomocí papíru zavineme. Potřeme smetanou rozředěnou vodou (kdo může, tak žloutkem s vodou) a pečeme asi 35 minut.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie