Infolinka 541 212 450

Jáhelné lívance s ovesným mlékem

INGREDIENCE

400 ml ovesného mléka OATLY natural 200 g mouky Schär Mehl Farine 100 g jáhelné mouky 2 vejce trocha rozinek 1 lžíce krystalového cukru 1 vanilkový cukr 20 g čerstvého droždí špetka soli olej na vymazání lívanečníku domácí jahodová marmeláda na potření rostlinná šlehačka a čerstvé jahody na ozdobu



POSTUP

Z trochy mléka a mouky, špetky soli, cukru a droždí si umícháme kvásek, který necháme vzejít.

Zbylé mléko, vejce, vanilkový cukr, rozinky a mouky promícháme, přidáme připravený kvásek a necháme těsto cca 45 - 60 minut v teple kynout.

Vykynuté těsto lijeme na rozpálený a vymazaný lívanečník a smažíme z obou stran.

Hotové lívance podáváme potřené marmeládou a ozdoobené čerstvými jahodami a šlehačkou, příp. čímkoliv jiným dle chuti, zvyklostí a zdravotních možností ;-).

Tip: Pro ozvláštnění lze připravit i "dánské lívance", které se připravují tak, že se nejprve nalije část těsta, na něj se po chvíli položí ovoce a zalije se zbytkem těsta. Výsledkem by měly být palačinkové "kuličky", což se ale mne osobně zrovna moc nevedlo :-D.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie