Infolinka 541 212 450

Jáhlový dezert s malinami a vanilkovým pudinkovým krémem - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Spodek: 250 ml kokosového mléka (já měla ze sušeného základu) 100 g Jáhlové směsi na dezerty Country Life mražené nebo čerstvé maliny (příp. jakékoliv jiné ovoce, které máte rádi a můžete ho :-)) Pudinkový krém: 100 ml sojové smetany Provamel 30 ml vody 2 lžíce třtinového cukru 1 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin) 1 lžička Stelly či jiného rostlinného tuku (kdo může máslo, tak také lze použít) 1/2 lžičky vanilkového prášku Sonetor Vršek: 1 balení rýžové šlehačky



POSTUP

Jáhlový dezert (obsahuje např. kokos a rozinky) vyrobíme dle návodu na obale. Rozmícháme prášek v rostlinném nápoji (já měla kokosové mléko), chvíli povaříme a vypneme. Nalijeme do skleničky a nechat stát.

Na tuto vrstvu poklademe čerstvé, zavařené či rozpuštěné mražené ovoce. Můžeme ho osladit. Já nesladila, protože byl hodně sladký pudinkový krém.

Pudinkový krém: Smetanu nalijeme do hrnce s vanilkou a cukrem a zahřejeme. Ve vodě rozpustíme škrob a vlijeme ke smetaně. Provaříme do zhoustnutí pudinku a nakonec bez vaření rozpustíme tuk. Nalijeme na ovoce a necháme vystydnout.

Ještě lepší by byla varianta ovoce svařit s agarem, aby to drželo a udělalo vrstvu. Já to neudělala a při lití pudinku se mi vrstvy trochu promíchaly. Ale nakonec to bylo na efekt krásné :-).

Na závěr ušleháme rýžovou šlehačku a navrstvíme na poháry. Posypeme kakaem, ozdobíme a dáme vychladit.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie