Infolinka 541 212 450

Jehněčí na tymiánu

INGREDIENCE

400 g jehněčí plece 200 ml bílého vína 3 - 4 lžíce rajského protlaku 1 cibule 1 větší stroužek česneku 2 bobkové listy větší snítka čerstvého tymiánu (může být i sušený, ale není to ono) sůl pepř olej bezlepková mouka ( např. Jizerka), nebo škrobová moučka na zahuštění



POSTUP

Maso očistíme, zbavíme všech blan, nakrájíme na nudličky. Nadrobno krájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme ji zesklovatět, přidáme jehněčí a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, bobkový list, tymián a trochu pepře.

Zalijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka (min. hodinku). Podle potřeby můžeme občas podlít trochou vody.

Pokud je potřeba, zahustíme. Bezl. mouku (asi jednu lžíci) rozmícháme v půl hrnku vody a metličkou vmícháme do omáčky (pořádně míchat, aby nevznikly hrudky) a necháme cca 10 min. provařit. Nebo dvě lžičky škrobu rozmícháme také v půl hrnku studené vody, vlijeme do omáčky a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie