Infolinka 541 212 450

Kmínový chléb

INGREDIENCE

320 ml vlažné vody 250 g žitné chlebové mouky 250 g hladké mouky 2 lžíce oleje 1,5 lžíce mletého kmínu 1 lžíce octa 2 lžičky soli 1 lžička cukru krupice 1 kostka droždí (nebo 1,5 lžičky sušeného) voda se solí na potření trocha celého kmínu na posypání



POSTUP

Z vody, droždí, cukru a lžičky mouky si zaděláme kvásek, který necháme cca 10 minut vzejít. V míse smícháme ostatní přísady. Nakonec přidáme kvásek a vyhněteme hladké, vláčné těsto.

Na teplém místě necháme cca 1 hod. vykynout. Pak vytvoříme bochník nebo můžeme použít formu. Znovu necháme cca 15 minut kynout.

Před pečením potřeme slanou vodou a posypeme kmínem (nemusí být).

Troubu předehřejeme na 200 st. Do trouby vložíme ohnivzdornou misku s vodou. Pečeme cca 10 min. Poté stáhneme teplotu asi o 30 st. Dopékáme zhruba 45 minut (do zlatova).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie