Infolinka 541 212 450

Kofolový perník bez lepku, mléka s náhradou vajec Vegavajo

INGREDIENCE

Těsto: 350 g Bake and Cake nebo Doves Farm červený rámeček 300 ml kofoly (ne studené) 200 g třtinového cukru 100 ml řepkového nebo ořechového oleje 50 ml agávového sirupu 2 polévkové lžíce vaječné náhrady Vegavajo rozmíchanéve 4 polévkových lžících teplé vody 2 polévkové lžíce kakaa 1 kypřící prášek do perníku 1 kávová lžička skořice (nemusí být) Na dozdobení: cukr moukča a čokoládová poleva nebo povidla a čokoládová poleva pečící nádoba 30 x 20 cm trocha Stelly pečící papír



POSTUP

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Pečící nádobu 30 x 20 cm si vymažeme trochou bezmléčné Stelly, aby nám držel pěkně pečící papír.

Všechny sypké ingredience, kromě Vegavaja, nasypeme do mísy a promícháme.

Olej si odměříme a přidáme k němu agávový sirup. Vegavajo rozpustíme ve vodě a necháme 5 minut nabobtnat (u těchto typů moučníků by se klidně mohla náhražka vsypat do těsta bez rozpuštění ve vodě, svou práci v těstě udělá tak jako tak).

Do oleje se sirupem rozmícháme nabobtnalé Vegavajo a přilijeme k sypké směsi. Krátce promícháme, aby se vše spojilo. Nakonec vlijeme kofolu a opatrně promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle po vytažení, úplně suchá, bez vlhkých drobečků.

Perník necháme vychladnout na mřížce a dozdobíme podle času, chuti a nálady.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie