Infolinka 541 212 450

Korpus na dort (bezlepkový a bezmléčný)

INGREDIENCE

Korpus: 10 vajec 10 polévkových lžic cukru 10 polévkových lžic pohankové mouky kypřící bezlepkový prášek do pečiva Dohotovení: marmeláda krém z rostlinného másla Alsan bezlepkové piškoty čokoloáda bez mléka kakao



POSTUP

Korpus: Vejce si rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutků nejprve zašlehejte cukr a postupně přidávejte pohankovou mouku a kypřící bezlepkový prášek. Na závěr opatrně vmíchejte sníh z bílků. Pečte zhruba 30 min. na 175 °C.

Dokončení: Korpus po vychladnutí rozřízněte, promažte domácí marmeládou, na ni dejte krém dle vlastní chuti a dietních opatření. Já si ho udělala z rostlinného másla Alsany. Kraje jsem pak ozdobila rozdrcenýma bezlepkovýma piškotama, na vršek rozpustila čokoládu bez mléka a ozdobila zbytkem krému, který jsem si rozdělila na dvě části a do jedné přidala kakao.

Autorka: Martina Gebová

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie