Infolinka 541 212 450

Kuře na indický způsob

INGREDIENCE

2 kuřecí stehna z farmy 200 - 400 ml zeleninového vývaru na podlití cca 100 ml sójové smetany Provamel 2 tenké plátky Alsanu 2 stroužky českého česneku 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce agávového sirupu 1 - 2 lžičky kvalitního curry 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky kurkumy sůl pepř špetka chilli nasekaný čerstvý koriandr kokosová a rýžová mouka na zahuštění



POSTUP

Kuřecí stehna opláchneme a pořádně ubrouskem osušíme. Na několika místech nařízneme nožem až ke kosti. Zlehka osolíme. V hrníčku smícháme sójovou smetanu s rozdrceným česnekem a kořením, přidáme ještě i trochu soli, citrónovou šťávu a agávový sirup. Promícháme a zalijeme kuřecí stehna. Stehna několikrát v marinádě otočíme a necháme marinovat přes noc.

Pak na každé stehno položíme plátek alsanu a vložíme do trouby. Pečeme pomalu cca 2,5 h při 160 stupních. Na cca posledních 15 minut sundáne víko. Během pečení podléváme horkým vývarem dle potřeby. Cca 10 minut před koncem můžeme zahustit kokosovou moukou (rozmíchat 1 - 2 lžičky v troše sójové smetany).

Při servírování bohatě posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie