Infolinka 541 212 450

Kynuté bezlepkové a bezlaktózové koláče

INGREDIENCE

400 g bezlepkové mouky (já dala zelenou Jizerku) 250 ml bezlaktozového mléka 100 g cukru moučka 100 ml oleje 4 žloutky 1 vanilkový cukr 20 g droždí troška soli



POSTUP

Mléko si trošku ohřejeme, přidáme k němu ostatní suroviny a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.

Poté uděláme kulaté koláčky nebo šátečky, které naplníme mákem s pudinkem.4

Necháme je na plechu ještě 30 minut kynout, potřeme vajíčkem (nemusí být) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 až 20 minut. Doporučuji raději hlídat.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie