Infolinka 541 212 450

Kynuté koláčky

INGREDIENCE

200 g Jizerky 100 ml vlažné vody 1 vejce 35 g cukru krupice 30 g másla (já dala olej) 10 g droždí špetka soli



POSTUP

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, mouku, sůl, cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Těsto necháme asi 5 min odpočinout a pak si uděláme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Dáme na plech a necháme 40 min. kynout. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a plníme náplní (dle chuti - mák, tvaroh, ořechy...). Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme cca na 180 ´C asi 20 min.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

2.6x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie