Infolinka 541 212 450

Kynutý bramborák pečený v troubě - bez lepku, příp. mléka

INGREDIENCE

300 g oloupaných syrových jemně strouhaných brambor 200 g libové slaniny nakrájené na drobné kostičky 200 ml teplé vody nebo rostlinného mléka (rýžové) 100 g polohrubé kukuřičné mouky nebo strouhanky 100 g bezlepkové mouky (Jizerka) 2 vejce hrst drhnuté majoránky 3 lisované stroužky česneku 1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker sůl pepř sádlo pečící nádoba cca 20 x 30 cm



POSTUP

Nastrouhané brambory, mouky, kostičky slaniny, majoránku, sůl, pepř a lisovaný česnek promícháme v míse, na povrch nasypeme droždí a opět promícháme. V hrnečku rozkvedláme v teplé tekutině vajíčka a přidáme rozpuštěné sádlo. Přilijeme k sypké směsi. Vše promícháme a necháme cca 1 hodinu kynout přikryté např. potravinářskou fólií na teplém místě.

Zapneme troubu na 190 °C, na dno trouby umístíme hrnec s 1 l vody. Pečící nádobu vymažeme sádlem, vlijeme vykynuté těsto a uhladíme. Pečeme do zlatova 30 - 40 minut.

Po upečení podáváme teplé se zeleninovým salátem. Dá se jíst i studené ;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie