Infolinka 541 212 450

Langoše bez vajec a mléka

INGREDIENCE

250 g hladké mouky 200 ml rostlinného mléka (já dávám rýžové) nebo vody 1/2 kostky droždí 1/2 lžičky cukru 1/4 lžičky soli olej na smažení Podle chuti a dietních možností: kečup česnek sýr šunka hořčice skořicový cukr marmeláda apod.



POSTUP

Ve vlažném mléce nebo vodě rozmícháme cukr a lžičku mouky, přidáme droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.

Mouku prosijeme, přidáme sůl a kvásek. Vyhněteme ne moc tuhé, ale pevné těsto. Vypracované musí bublinkovat, jako každé kynuté těsto. Necháme přikryté na teplém místě vykynout asi 30 minut.

Mezitím si můžeme smíchat kečup s utřeným česnekem, nastrouhat sýr nebo připravit jiné "obložení" a ochucení podle fantazie nebo dietních možností.

Vykynuté těsto rozválíme na placku cca 2 cm vysokou. Z ní vykrajujeme kolečka (např. skleničkou), která necháme pod utěrkou ještě asi 10 - 15 minut dokynout.

Rozpálíme si vyšší vrstvu oleje. Každé kolečko vytahujeme do stran, podobně jako těsto na pizzu ;). Smažíme do zlatova. Odložíme na savý papír k odstranění přebytečného oleje. A už jen mažeme, sypeme, zdobíme a debužírujeme :).

Jsou výborné na slano i na sladko.

Dobrou chuť.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 35 lidí)

Kategorie