Infolinka 541 212 450

Linecký řez

INGREDIENCE

250 g ovocného džemu s příchutí Jahoda (např. BIO Eden) 150 g hladké sojové mouky (vyrábí např. Paleta) 100 g másla 80 g hnědého cukru 50 g oloupaných mandlí 20 g vanilkového cukru 2 velké nebo 3 malé žloutky strouhaná citronová kůra z chemicky neošetřeného plodu tuk a hrubá sojová mouka na formu



POSTUP

Do mísy prosijeme mouku, přidáme 1 - 2 žloutky (poslední si necháme na finální pomazání koláče), nakrájené změklé máslo, cukr (i vanilkový), jemně mleté mandle a strouhanou citronovou kůru. Všechny přísady promícháme, vyklopíme na vál a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladu na nejméně půl hodiny, aby se těsto uleželo.

Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou sojovou moukou. Ze 2/3 odleženého těsta  si vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vyložíme jím připravenou formu. Vytvoříme okraj vysoký asi 1 cm a zbytek těsta odřízneme. Zavařeninu dáme do misky a rozešleháme vidličkou. Potom ji navršíme na těsto a po celém povrchu ji pečlivě rozetřeme. Ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky, které naskládáme na koláč do tvaru mřížky. Mřížky potřeme rozešlehaným zbylým žloutkem.

Koláč pečeme asi půl hodiny při 180 °C.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie