úvod Proalergiky.cz > Magazín pro alergiky > Alergie na potraviny

Alergie na potraviny

Vložte svůj článek

Vybrat články na téma:  

Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb
Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Čtyřčlenná porota důkladně prošla všechny soutěžní recepty. Největší důraz přitom kladla na originalitu a nápaditost receptů, ale nezapomínala ani...

Alergeny v potravinách: Jak zjistit, který vám vadí
Alergeny v potravinách: Jak zjistit, který vám vadí

Nežádoucí reakce po konzumaci potravin jsou zcela běžný jev. A potravinová alergie přitom nemusí být jediným vysvětlením. V mnoha případech je však...

Náhražky kravského mléka – rady pro začínající dietáře
Náhražky kravského mléka – rady pro začínající dietáře

Rostlinná mléka jsou v dnešní době snadno k dostání a lákají k ochutnání. Dají se považovat za univerzální náhradu kravského mléka? Jsou vhodná...

Recenze: Rýžové mléko Provamel rice natural
Recenze: Rýžové mléko Provamel rice natural

Popularita rýžových nápojů roste a s ní i nabídka na trhu. Jsou totiž dostupnou alternativou nejen kravského, ale i sójového mléka. Podrobnosti si...

Soutěž o nejlepší recept na bezlepkový chléb
Soutěž o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Pokračujeme v sérii našich vařících a pečících soutěží. Po úspěšné soutěži o nejlepší velikonoční recept přicházíme s další. Tentokrát budeme péct...

Bezlepkový chléb – Radčiny praktické rady
Bezlepkový chléb – Radčiny praktické rady

V tomto článku bych se ráda zaměřila na základní zásady týkající se bezlepkového pečení chleba. Existují totiž rozdíly oproti výrobě chleba...

Kváskový chléb tradiční i bezlepkový
Kváskový chléb tradiční i bezlepkový

Dříve v našich zeměpisných šířkách naprosto běžný postup výroby, dnes „znovuobjevená“ receptura – kváskový chléb. Lze ho ale připravit i v...

Bezlepkový chléb – který je chutný a jak ušetřit
Bezlepkový chléb – který je chutný a jak ušetřit

Chléb, rohlíky a další podobné pečivou jsou u nás považovány za základ jídelníčku. A to se pro většinu lidí nezmění ani po přechodu na bezlepkovou...

Chléb a jeho druhy z domova i ze světa
Chléb a jeho druhy z domova i ze světa

Druhy chleba se liší složením, tvarem nebo výrobním postupem. Připravovat ho lze kromě pečení i pařením či smažením těsta. Lze použít de facto...

Jogurty bez laktózy? Je třeba víc hledat a číst
Jogurty bez laktózy? Je třeba víc hledat a číst

Pokud patříte do stále rostoucí skupiny osob s intolerancí laktózy a máte rádi jogurty, nemusíte se jich úplně vzdávat kvůli své dietě. Pouze se...

Sdružujte se s ostatními bezlepkáři a vyměňujte si zkušenosti ze života bez lepku
Sdružujte se s ostatními bezlepkáři a vyměňujte si zkušenosti ze života bez lepku

S bezlepkovou dietou žije spousta lidí, se kterými si můžete vyměňovat zkušenosti a svěřit se jim s případnými problémy. Sdílená starost je...

Jak vařit bez lepku a správně skladovat bezlepkové potraviny
Jak vařit bez lepku a správně skladovat bezlepkové potraviny

Bezlepkové vaření není žádná věda, nemusí být drahé ani časově náročné. Všechny překážky jsou ve vaší hlavě. Obavy jsou zbytečné.