Infolinka 541 212 450

Makový koláč s drobenkou a mandlemi - bez mléka

INGREDIENCE

Těsto: 300 g hladké mouky 150 g tofu 130 ml pohankového mléka (lze použít i jiné) 2 vejce 80 g cukru moučky 50 ml oleje 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva špetka soli Náplň: 300 ml pohankového mléka (lze použít i jiné) 250 g máku 150 g cukru krupice 50 g mletých piškotů 30 g Stelly Drobenka: 120 g hrubé mouky 120 g Stelly 100 g cukru moučky Stella a hrubá mouka na plech plátky mandlí na posypání



POSTUP

Náplň: Mák svaříme s mlékem a cukrem krupicí. Přidáme Stellu a směs mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Náplň necháme vychladnout a pak ji zahustíme nastrouhanými piškoty.

Těsto: Tofu umyjeme ve vlažné vodě a lehce vysušíme. Rozmícháme s mlékem, vejci, solí a oběma cukry. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem a nakonec olej.

Plech vymažeme Stellou a vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Makovou náplň se snažíme rovnoměrně rozetřít po celém povrchu těsta.

Drobenka: Z mouky, cukru a změklé Stelly připravíme drobenku a naneseme ji na koláč. Nakonec posypeme mandlemi. 

Pečeme při 160 °C asi 40 min.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie