Infolinka 541 212 450

Marokánky bez mandlí, ořechů a mléka

INGREDIENCE

200 ml rýžové šlehačky 40 g třtinového cukru 16 g rýžové mouky hladké nebo mouky ze zemních mandlí (šáchorová) směs, celkem asi 150 g: bílé burisony sušené ovoce - brusinky, meruňky, rozinky, datle atd.



POSTUP

Šlehačku a mouku dáme do rendlíku a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr. Poté do něj nasypeme burisony a zamícháme tak, aby skoro na každém burisonu byl karamel. Sušené ovoce, burisony a kaši smícháme. Promícháme. Na plech dáme pečící papír, na který tvoříme hromádky nebo placičky (trošku se rozjedou při pečení).

Pečeme při 200 - 220 stupních (podle toho, jak komu peče trouba) cca 15 minut, nebo dokud nebudou mít nazlátlou barvu. Po upečení přendáme na nějaký rošt i s pečícím papírem, aby marokánky vychladly. Pak jdou lehce z papíru sundat.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 15 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie