Infolinka 541 212 450

Muffiny z ovesných vloček a ovesného mléka

INGREDIENCE

100 g ovesných vloček 100 ml ovesného mléka (používám domácí) 1 banán 1 vejce 1 vanilkový cukr mletá skořice dle chuti 1/2 kypřícího prášku do perníku špaldová celozrnná mouka na zahuštění



POSTUP

Ovesné vločky zalijeme ovesným mlékem, přidáme vajíčko a mixujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený banán, vanilkový cukr, mletou skořici (dle chuti) a půl balíčku kypřícího prášku do perníku. Vše společně promícháme. Dle potřeby dohustíme moukou. Já použila celozrnnou špaldovou, kterou v poslední době velmi  ráda používám.

Připravené těsto pomocí lžíce či naběračky dáme do formy na muffiny a pečeme při cca 180 °C asi 15 minut, resp. do zezlátnutí a samozřejmě vyzkoušíme propečenost i špejlí.

Toto množství surovin je na menší formu o 6 muffinech. Pakliže máte větší, upravte dávkování dle potřeby.

Tip: Pakliže použijete bezlepkové ovesné vločky, jsou muffiny zároveň i bezlepkové. A pakliže nahradíte vajíčko http://www.proalergiky.cz/magazin/clanek/cim-nahradit-vejce, tak i bez vaječné ;-).

Tip 2: Muffiny nejsou vůbec špatné, jen pro větší vláčnost příště použiji příště napůl banán s jablkem, příp. cuketou. Se šťavnatějšími plody mi přijdou chutnější a určitě vydrží i déle vláčné ;-).

Dobrou chuť.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie