Infolinka 541 212 450

Nádivka s kopřivami

INGREDIENCE

100 g mladého špenátu 100 g mladých kopřiv 100 g vařených sojových kostek (100g sojových kostek zalijeme 500ml horké vody s kořením (např. Würzl) a po 20 minutách vymačkáme přebytečnou vodu ze sojového masa) 2 vejce 2 celozrnné rohlíky (případně pečivo pro bezlepkáře) 70 - 100 ml rýžového mléka Provamel sůl pepř olivový olej kukuřičná strouhanka



POSTUP

Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zprudka ochladíme vodou studenou. Kopřivy důkladně opláchneme a pak obojí necháme v cedníku okapat, nasekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků, připravené sojové kostičky si překrájíme na půlky, aby byly menší a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do mísy, zalijeme je rýžovým mlékem a promícháme se žloutky. K vlhkému pečivu přidáme sojové maso, špenát a kopřivy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec ho zlehka vmícháme do směsi. Podle chuti osolíme a opepříme. Nádivku přendáme do vymazané a vysypané zapékací formy (vymazáváme olivovým olejem a vysypáváme kukuřičnou strouhankou) a na povrchu uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Po vychladnutí nádivku nakrájíme a podáváme.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie