200 ml domácího ovesného mléka 150 g čerstvých lesních hub 100 g ovesných vloček 1 houska (příp. najemno nastrouhané vločky či mouka na zahuštění) 1 vejce jarní cibulka pažitka petřželka česnek sůl pepř majoránka
200 ml domácího ovesného mléka 150 g čerstvých lesních hub 100 g ovesných vloček 1 houska (příp. najemno nastrouhané vločky či mouka na zahuštění) 1 vejce jarní cibulka pažitka petřželka česnek sůl pepř majoránka
Ovesné vločky zalijeme domácím ovesným mlékem http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/domaci-ovesne-mleko a necháme chvíli namáčet. Poté přidáme čerstvě nasbírané, příp. předem namočené sušené, houby, vejce, bylinky (lze i kopřivy) a koření. Na zahuštění pak dle potřeby pečivo, které nakrájíme na co nejmenší kousíčky, aby dobře absorbovaly tekutinu.
Směs vlijeme do předem vymazané (samotný pokrm je bez tuku, tudíž můžete, ale nemusíte, vymazat silnější vrstvou ;-) zapékací nádoby a pečeme při cca 180 °C do zezlátnutí.
Podáváme buď samostatně či jako přílohu k masovému pokrmu.
Dobrou chuť ;-).
Tip: Pakliže použijete ovesné vločky bez lepku, které jsou v dnešní době již k sehnání, je tento pokrm vhodný i při bezlepkové dietě.