Infolinka 541 212 450

Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

INGREDIENCE

Na 4 porce: 300 g bulguru 250 g uzeného tempehu 1 malý pórek 4 (350g) rajčata 200 g žampionů 1 červená paprika 100 g čerstvého špenátu 1 lžička mořské soli 1 lžička tandoori 1 lžička kmínu 1 lžíce sójové omáčky shoyu 2 lžíce olivového oleje 250 ml sójové smetany Provamel 200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel malá hrst čerstvé bazalky



POSTUP
  1. Bulgur vařte 25 minut poma­lým varem do měkka.
  2. Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a pap­riku na nudličky.
  3. Na oleji tempeh opečte, až mírné zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žam­piony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírné zesklovatí.
  4. Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
  5. Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem. 2 minuty spolu provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie