Infolinka 541 212 450

Ořechové řezy - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Korpus: 130 g Doves Farm samokypřící 130 g cukru krupice (nebo třtinový) 120 ml jablečné čerstvé šťávy 120 ml kokosového mléka z plechovky 100 g mletých vlašských ořechů 40 - 60 ml vody na chia 2 lžíce kokosového tuku (polotuhého) 1 lžička jedlé sody 1 lžička jablečného octa 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička chia semínek 1/2 lžičky skořice špetka soli Alsan na vymazání formy Krém: 150 ml rostlinného mléka (rýžové nebo mandlové) 100 g změklého Alsanu 80 g cukru moučka 1,5 lžíce polohrubé rýžové mouky 1 lžíce kokosového mléka z plechovky Poleva: 120 g čokolády bez mléka 70% 1 lžíce kokosoveho tuku



POSTUP

Korpus: Formu 24 x 24 cm vymažeme Alsanem. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Chia semínka zalijeme vodou a necháme cca 10 - 15 minut pracovat.

V míse smícháme tekuté ingredience včetně polotuhého tuku a rozmícháme. Postupně přisypáváme sypké ingredience. Nakonec přimícháme celý obsah chia semínek (včetně vytvořeného gelu).

Nalijeme do formy a pečeme cca 20 - 30 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme na mřížce vychladnout. 

Krém: Do kastrůlku nalijeme mléko, lžíci kokosového mléka a polohrubou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a cca 2 minuty povařime. Vznikne taková hustší krupičková kaše. Necháme ji za občasného míchání vychladnout.

Změklý Alsan vyšleháme s cukrem a do Alsanu zamícháme vychladlou rýžovou kaši. Celé vymícháme na hladký krém. Navrstvíme na korpus a vložíme do chladničky. 

Čokoládová poleva: Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a přidáme kokosovy tuk.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie