Infolinka 541 212 450

Oreo - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Sušenky: 125 - 130 g teffové mouky světlé (www.bezlepkova.com) 60 ml vody 60 ml kokosového oleje pokojové teploty (ne tekutý) 3 vrchovaté lžíce třtinového cukru 3 vrchovaté lžíce kakaa 2 - 3 lžíce agávového sirupu 1 lžička domácího vanilkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky chia semínek 1/2 lžičky psylia 1/2 lžičky jedlé sody špetka soli Náplň: 100 g Alsanu 150 - 175 ml mandlového mléka 80 g cukru moučka 20 g škrobu nebo vanilkovo-smetanového pudinku Dr.Oetker 1 lžička domácího vanilkového cukru 1 kolečko kakaového másla (nemusí být)



POSTUP

Nejprve si namočíme chia semínka do 60 ml vody. Po 15 minutách přidáme psylium a vanilkový extrakt. Troubu si předehřejeme na 185 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.

Těsto: V jedné míse smícháme teffovou mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu a kakao. V jiné míse vyšleháme kokosový tuk s cukrem a agávou. Pak střídavě přidáváme sypké suroviny s chia vodou. Ručně pečlivě vytvoříme vláčné těsto, které buď podsypeme teffovou moukou nebo mezi 2 potr .fóliemi rozválíme na  cca 1/2 cm tlusté těsto. Vykrojíme kolečka a poklademe na plech. Vložíme do trouby, ztlumíme troubu na 175 stupňů a pečeme asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. 

Náplň: Z mandlového mléka a pudinkového prášku (pokud máme kakaové máslo, tak přidáme 1 kolečko) uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. V jiné nádobě vymícháme Alsan s cukry do pěny. Vychladlý pudink řádně rozmixujeme a po lžící ho přidáváme do Alsanu. Není potřeba dát do Alsanu úplně všechen rozmixovaný pudink, sledujeme správnou hustotu, aby krém nebyl příliš řídký. 

Poznámka: Na tento recept se mi osvědčilo kakao Alnatura, které není úplně odtučnené

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie