Infolinka 541 212 450

Ovocný koláč s tvarohem a želatinou - bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

Těsto: 5 vajec 5 lžic Doves Farm samokypřící 5 lžic horké vody 5 lžic cukru krupice 1/2 prášku do pečiva Náplň: 3 bezlaktózové tvarohy 50 g bezlaktózového másla vanilkový cukr cukr dle chuti libovolné drobné ovoce (rybíz, maliny, borůvky, ostružiny) Na polití: červené dortové želé připravené dle návodu



POSTUP

Těsto připravíme z pěti žloutků, které vyšleháme s pěti lžícemi cukru. Přidáme postupně pět lžic mouky s práškem do pečiva, pět lžic horké vody a nakonec opatrně zamícháme vyšlehaný sníh z pěti bílků. Ihned nalijeme na pečícím papírem vyložený menší plech s vysokým okrajem a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních cca 15 minut. Necháme vychladnout.

Připravíme náplň. Tři tvarohy vyšleháme s 50 gramy másla, vanilkovým cukrem a cukrem dle chuti a přimícháme část ovoce. Rozetřeme na vychladlé piškotové těsto a zlehla posypeme zbylým ovocem. Dáme na chvíli do lednice.

Mezitím uvařímé červené dortové želé dle návodu na obalu a necháme trochu zchladnout. Pak jím zalijeme ovoce na koláči.

Necháme v lednici ztuhnout. Dobré je nechat celý koláč v lednici dvě hodinky uležet.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie