Infolinka 541 212 450

Pečené bramborové taštičky s masovou náplní - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných 1 vejce 2 lžíce bramborového škrobu (např. Solamyl) 1 lžíce sádla hladká mouka podle potřeby (rýžová, kukuřičná aj.) sůl Náplň: 2 kuřecí prsa bez kůže (lze použít i mleté maso) 1 červená cibule 1 kapie 2 lžíce oleje 1 lžíce worcestrové omáčky česnek (cca 1 stroužek) sůl pepř mletý koriandr chilli paprička



POSTUP

Náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové, kostičky a promícháme ho s kořením, worcesterem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém ohni zatáhnout. Když zbělá a začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kapii a chvíli opékáme za stálého míchání. Nakonec přidáme nasekanou papričku a česnek. Směs necháme vychladnout.

Těsto: Oloupané a zchladlé brambory nastrouháme na jemno do mísy, přidáme sůl, lžíci sádla, vejce, škrob a tolik hladké mouky, aby vzniklo soudržné, ne příliš tuhé, těsto. To ihned rozválíme na placku asi 3 mm silnou a pomocí tvořítka na taštičky vykrajujeme kolečka. Ty následně plníme vychladlou masovou směsí. Taštičky uzavřeme, pomažeme z obou stran rozehřátým sádlem a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme na 185 °C do té doby, než taštičky na povrchu zezlátnou. Podáváme horké. Jako přílohu volíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.

Pozn.: Do náplně můžete použít i pórek, je asi na každém, co má rád. Nejlepší jsou starší brambory, které mají v sobě více škrobu. Pokud budete dělat z nových, bude to chtít přidat víc škrobu nebo mouky. Pokud vám těsto nepůjde vyválet, zkuste dělat knedlíčky, které pak na plechu víc připlácnete. Taštičky jsou z trouby pěkně křupavé a je to zas něco úplně jiného, než vařené plněné knedlíky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie