250 g hladké mouky (použila jsem pšeničnou hladkou ze Mlýna Havlíčkův Brod - mají v Bille) 110 g Stelly extra 75 g medu 1/2 čajové lžičky perníkového koření 1/2 čajové lžičky jedlé sody
250 g hladké mouky (použila jsem pšeničnou hladkou ze Mlýna Havlíčkův Brod - mají v Bille) 110 g Stelly extra 75 g medu 1/2 čajové lžičky perníkového koření 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Změklý tuk třeme s medem a kořením do spojení. Poté, za stálého promíchávání (ať už v robotu či ručně), přisypáváme mouku smíchanou se sodou. Zaděláme v hladké těsto. Pokud se vám to moc drobí, přidejte po kouskách změklý tuk. Žádnou vodu či rostl. mléko.
Vypracované těsto zabalte do fólie a dejte, nejlépe na dva dny, do lednice. Čím déle bude těsto v lednici, tím lépe se v něm rozleži koření a perníčky budou aromatičtějši, takže záleží na vás ;-).