Infolinka 541 212 450

Perníčky bez vajec, mléka, kukuřice, sóji a ořechů

INGREDIENCE

250 g hladké mouky (použila jsem pšeničnou hladkou ze Mlýna Havlíčkův Brod - mají v Bille) 110 g Stelly extra 75 g medu 1/2 čajové lžičky perníkového koření 1/2 čajové lžičky jedlé sody



POSTUP

Změklý tuk třeme s medem a kořením do spojení. Poté, za stálého promíchávání (ať už v robotu či ručně), přisypáváme mouku smíchanou se sodou. Zaděláme v hladké těsto. Pokud se vám to moc drobí, přidejte po kouskách změklý tuk. Žádnou vodu či rostl. mléko.

Vypracované těsto zabalte do fólie a dejte, nejlépe na dva dny, do lednice. Čím déle bude těsto v lednici, tím lépe se v něm rozleži koření a perníčky budou aromatičtějši, takže záleží na vás ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie