Infolinka 541 212 450

Pivní preclíky či tyčinky ze směsi na chléb s teffem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

450 g směsi na chléb s teffem + 50 g na podsypání 300 ml bezlepkového piva Celia pokojové teploty 120 g rozehřátého a zchladlého bezmléčného tuku (Stella, Alsan, sádlo) 3 žloutky (1 do těsta, 2 na pomazání + tři polévkové lžíce teplé vody) 1 balíček droždí Dr. Oetker 1 kávová lžička soli 1/2 kávové lžičky drceného kmínu celý kmín, mák, hrubá sůl na posypání mísa s poklopem nebo potrav. folií, pečící papír



POSTUP

Moučnou směs promícháme s droždím, přidáme pivo, sůl, koření a rozpuštěný tuk. Vytvoříme lepivé těsto, které necháme v teple odpočinout cca 1 hodinu, nejlépe v míse s poklopem.

Troubu nahřejeme na 200 °C. Vál podsypeme zbytkem chlebové mouky. Z těsta rukou odebíráme hrudky těsta velikosti mandarinky a na pomoučené ploše vyválíme hádka, ze kterého tvarujeme preclíky nebo nasekáme stejně dlouhé tyčinky.

Potřeme žloutky rozmíchanými s teplou vodou, posypeme solí a mákem nebo kmínem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut do zlatohněda.

Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Tip: Pokud nemůžete ani žloutek, přidejte polévkovou lžíci psyllia a lžíci chia semínek namočených ve dvou lžících vody, až vytvoří gel.

Podle chuti můžete přidat kari koření či jinou směs do těsta.

Recept od: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie