Infolinka 541 212 450

Plněné knedlíky z rýžového těsta - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

600 ml studené vody 200 g kulatozrnné rýže sůl 160 g polohrubé rýžové mouky 20 - 25 g kukuřičného škrobu 1 vejce (lze nahradit 2 lžícemi oleje) ovoce dle vaší chuti (při slané varianě lze plnit masovou nebo salámovou směsí)



POSTUP

Rýži uvaříme do úplného vyvaření vody, žz vznikne taková lepivá hmota. Necháme vychladnout, pak vyklopíme na vál a přidáme mouku a škrob. Kdo můžete vejce, tak přidejte jedno. Já jsem vejce nahradila 2 lžícemi slunečnicového oleje. Vše řádně smíchejte a udělejtte váleček. Pokud by těsto nějak moc lepilo, klidně přidejte trochu mouky. Z válečku odkrajujte kousky asi 3 cm široké, na pomoučněném vále z nich udělejte placičky, do kterých zabalíte ovoce dle vaší chuti :). Vytvarujte knedlík (šlo to výborně, až mě to překvapilo). Hotový knedlík obalte ještě řred vložením do vroucí osolené vody v rýžové mouce a dejte asi na 8 minut vařit.  Délka varu se odvíji od síly těsta, kterým jste knedlík obalili, ale maximálně bych jej nechala vařit nejdéle 10 min. No a pak už jen servírovat na talířis tím, co má kdo rád a hlavně, co jeho zažívání snese :). Já udělala borůvkovou omáčku a osladila rýžovým sirupem.

Jsem přesvědčena, ze budou dobré i na slano, tzn. plněné masovou směsí, posypané smaženou cibulkou, se zelím nebo špenátem.....nápadům se meze nekladou..:):)

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie