Infolinka 541 212 450

Pohankové rohlíky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

160 ml vlažného sójového mléka 150 g Jizerky 100 g pohankové mouky 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru 1/4 čerstvého droždí rostlinné mléko na potření hrubá sůl kmín, mák, sezam apod. na posypání



POSTUP

Nejprve si z části Jizerky, cukru a trochy vlažného rostlinného mléka připravíme kvásek. Po jeho vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

Podle toho, jak velké rohlíky chceme péci, si rozválíme část těsta na placku. Tu pak rozdělíme rádýlkem na 4 - 8 výsečí a umotáme si rohlíky. V případě, že je budeme chtít použít na jednohubky, bude samozřejmě lepší připravit si rohlíky rovné.

Rohlíky si dáme na vymazaný plech, příp. na plech vyložený pečícím papírem a dáme teprve kynout. Já používám troubu vyhřátou na nejmenší možnou teplotu, tj. asi 50 °C, kde nechám pečivo kynout zhruba 30 minut. S ohledem na relativně velké množství pohankové mouky počítejte s tím, že těsto tolik nevykyne (stejnou zkušenost mám i s pečivem a chlebem s vysokým podílem žitné mouky) a rohlíky jsou méně nadýchané, spíše hutnější.

Před vlastním pečením potřeme mlékem a posypeme tím, co máme rádi - mák, kmín, sezam apod.

Pečeme při zhruba 180 - 200 °C dozlatova.

Dobrou chuť;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 30 lidí)

Kategorie