Infolinka 541 212 450

Povidlové mrkvánky bez mléka a vajec

INGREDIENCE

300 g polohrubé mouky 200 g strouhané syrové mrkve 200 g Stelly (nebo jiný rostlinný tuk na pečení) 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva kůra z 1/2 citronu trocha rostlinného mléka na potření povidla na plnění moučkový vanilkový cukr na posypání



POSTUP

Ze všech ingrediencí vypracujeme tužší, pružné a nelepivé těsto. Pokud lepí, přisypáváme po trochách mouku.

Těsto rozválíme na slabou placku

Buď pomocí tvořítka nebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Do středu dáme lžičku povidel a zabalíme do šátečku. S tvořítkem to jde rychleji a mrkvánky vypadají lépe.

Před pečením potíráme rostlinným mlékem. Pečeme na 170 st. do zlatova (cca 20 minut, záleží na troubě). Před koncem pečení můžeme přidat teplotu na 200 st.

Po vychladnutí pocukrujeme.

Z této dávky jsem měla 32 kousků (velké tvořítko). Lépe chutnají pořádně vychladlé.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 20 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie